TwistMagazine.se

Magazine-bloggen med en Twist

rainbow

Arbetarens bästa vän är…

Vad är en arbetares bästa vän? Ja det kan vara en hel del olika saker, det. Det beror helt enkelt på vad det är för jobb man har, eller på vilket det aktuella uppdraget är. För vissa är det nog rätt så lätt att svara: för en hundpolis så är det givetvis hundkompisen, den som nosar upp droger åt en, eller letar rätt på försvunna personer eller… ja polishundar känns ju som de kan göra nästan vad som helst, så de är definitivt hundpolisens bästa vän.

För en byggarbetare däremot så är det väl antagligen hjälmen. Hur många byggarbetare under årens lopp har inte undgått allvarliga skador tack vare sin hjälm? Jag har sett byggarbetsplatser, och det står ganska klart att man tar säkerheten på största allvar, inte minst i och med att det är så noga med att ha sin hjälm på sig. Bygghjälmen är nog definitivt många arbetares bästa vän.

Lite mer anspråkslöst
För en del arbetare kan det nog ibland vara så att det är påsklämman som är den bästa vännen. När man bakat till exempel, och ska frysa in brödet. Då är det bäst att försegla brödpåsen med en rejäl påsklämma (exempelvis från www.klammor.se). Knyta ihop påsen går ju inte, att knyta upp en frusen påse är ju nästan omöjligt. En klämma i plast eller nylon ska det vara.

Men för många nuförtiden så är det nog datorn som är den bästa vännen, helt enkelt för att man inte kan utföra sitt jobb utan den. En dator som inte trilskas, med ett tangentbord och en mus man är bekväm med, och därtill en bra skärm är nog vad många tycker är de bästa vännerna på arbetsplatsen. Men om dessa saker krånglar, å andra sidan, ja då blir de snabbt till de värsta fiender…

Leave a Reply