TwistMagazine.se

Magazine-bloggen med en Twist

rainbow

Få ungdomen att göra något

Att aktivera ungdomar är något som äldre människor försökt sig på i åratal, men det verkar nästan som förgjort. Varje generation upplever ett de yngre inte vill göra någonting vettigt, men det finns nog ett och annat som kan locka och ny tänkte vi tipsa om det. Något som kan locka en grupp ungdomar att göra någonting, och faktiskt göra det tillsammans. Vi talar nu inte om att spela Counterstrike eller liknande, utan fysiska aktiviteter. Det vi har i åtanke är camping, med extra aktiviteter. Låter det som någonting som ungdomar kan tycka vara kul? Jo, det kan det vara. Det gäller bara att hitta rätt camping och rätt aktiviteter.

Vid en sorlande älv
Vid Österdalälven ligger Älvdalen Camping, www.alvdalencamping.se, en camping med en stugby där det finns mycket att göra. Stugorna finns i olika stugor, från för två personer upp till en stor familj. Det är där de lata ungdomarna är tänkta att vara inkvarterade. Stugor Älvdalen kan man tycka borde vara tillräckligt lockande, men nu över till aktiviteterna.

Kajak
Att paddla kajak är något de allra flesta tycker är kul, när de väl sitter där med en paddel. Österdalälven är en alldeles fantastisk plats att kajaka på, och ungdomarna kommer att bli entusiastiska fortare än kvickt!

Flugfiske
En annan aktivitet som många tycker är kul när de väl kommer igång. Flugfiskekurser finns på plats och man kan hyra spön. Sedan är det bara att ge sig ut och fånga dagens kvällsmat!

Äventyrsläger
Älvdalen Camping kan anordna ett riktigt äventyrsläger med mängder av spännande aktiviteter som bågskytte och annat. De skräddarsyr lägre efter önskemål, och med lite fantasi bör det inte vara svårt att sy ihop ett riktigt engagerande äventyrsläger.

Det finns mängder med andra aktiviteter tillgängliga, men detta smakprov borde väl räcka för att övertyga?

Leave a Reply