TwistMagazine.se

Magazine-bloggen med en Twist

rainbow

Hur hittar man billigt i Stockholm?

Att hitta billiga hantverkare och liknande i Stockholm är verkligen inte enkelt. Priserna är ju i allmänhet höga, men det är inte bara det. Det finns så många som tillhandahåller alla möjliga varor och tjänster – och hur vet man om den eller den är bra? Det är inte alltid det enklaste, men vi tänkte försöka ge lite råd och tips om hur man hittar den som är både prisvärd och bra. Observera prisvärd, för det är sällan den som känns billig också är bra även om det händer.

Hur ser hemsidan ut?
Ett första varningstecken är om hemsidan inte ser speciellt professionell ut, inte speciellt uppdaterad. En väl fungerande hemsida som ser ut som den skapats av någon som vet vad den gör är ett bra tecken.

Gör de gratis hembesök?
För den som till exempel ska köpa köksluckor i Stockholm så finns det kökslucketillverkare som gör gratis hembesök, där de tar med sig arbetsprover så att man kan få en bra uppfattning om vad man får. Pratar de dessutom så att man ”förstår” så är det också ett bra tecken. En hantverkare som använder många fackuttryck och får en orolig kanske bara vill skrämmas för att man ska tro att man behöver en onödig renovering.

Vad sägs på nätet?
Vad sägs om hantverkaren på nätet, är det många dåliga historier i svang om denne? Det är självklart ett dåligt tecken, men kom ihåg, om INGET sägs om någon så betyder det ofta att denne är OK, eller ny. Den som är nöjd säger sällan något.

Hur ser offerterna ut?
Ta in flera offerter och jämför. Verkar de vettiga? Finns det någon som står ut? Är det någon som ligger betydligt under de andra så var på din vakt. Det kan betyda dolda avgifter, eller någon som helt enkelt inte är speciellt bra.

Leave a Reply