TwistMagazine.se

Magazine-bloggen med en Twist

rainbow

Inredningstrender 2013

Letar du efter inredningsinspiration? Här är de hetaste inredningstrenderna 2013.

Årets ledord
Återbruk och miljömedvetenhet är årets ledord. Vi ifrågasätter slit-och-släng-kulturen, och intresserar oss nu för naturen. Materialen ska vara organiska och genuina, och vi betalar gärna mer för att få bättre kvalitet. Återvunna produkter är inne, och vi uppskattar hantverk.

Årets färger
Färgen grå representerar enkelheten, och blandas med naturfärger och vita toner. För att markera intresset för återbruk använder vi oss gärna av urtvättade färger, som ”smutsiga” pasteller. För den som vågar är det rätt att bryta av genom att matcha svart med svart.

Årets mönster
För en elegant look kan man hålla hemmet omönstrat, men för den som vill satsa på mönster är vilda mönsterblandningar och djungelmönster rätt. Blomtryck och djurprints i exotiska naturfärger kan blandas med grafiska mönster.

Årets material
Transparent glas och råa material i trärent blandas med hantverk och återvunnet. Hantverksskickligheten kan man bland annat finna i specialtillverkade möbler. Det här kommer troligtvis också att återspegla sig i inredningen hos företag som inte har något emot att ta in ett specialiserat snickeri för att få en design precis så som man vill ha den.

Årets textil
Vi vill ha det ombonat med mycket textilier. Kuddar och väggbonader i folklore och mormors-mönster gör sig bra tillsammans med lapptäcke-stil, patchwork och tuftade ullmattor.
Hantverk som stickat och virkat är rätt i alla dess former. Låt de ärvda grytlapparna synas. Textilierna får ta mycket plats genom gardiner och kuddar.

Årets detaljer
För belysningen vill vi ha lampor med industriell känsla. Punktbelysning i form av lampor och många levande ljus är rätt. Mässing, koppar och brons ersätter det silvriga, och man ska inte snåla med prylarna. Många mässingsljusstakar i olika höjder och utföranden gör sig bättre än några enstaka.
Böcker är en annan sak som får ta plats i år. Vardagsrummet kan med fördel ha lite bibliotekskänsla.

Årets former
Bekvämt är helt rätt. Vi vill ha mjuka fåtöljer i bulliga former, gärna i olika stilar. Mjukt, mysigt och ombonat ska det vara, men man kan gärna bryta av med några stramare detaljer.

Leave a Reply