TwistMagazine.se

Magazine-bloggen med en Twist

rainbow

Satsa lite extra på konferensen!

En konferens är ett tillfälle att gå igenom sådant som har hänt och att diskutera sådant som kommer att hända. Det sistnämnda är förstås det allra viktigaste, för även om det är viktigt att veta hur man ligger till i dagsläget så finns det bara en sak som man kan påverka – och det är framtiden.

En konferens är det perfekta tillfället att släppa den vanliga vardagen och koncentrera sig på att spåna, brainstorma och klura ut idéer som kan göra framtidens resultat bättre, smartare, och mer optimalt, men för att konferensdeltagarna ska kunna kläcka inspirerande idéer så gäller det att de befinner sig i en inspirerande miljö. Att lägga lite extra energi på att planera en bra konferens kommer med andra ord att löna sig.

Miljöombyte
Att hålla konferensen någon annanstans än hemma är alltid uppskattat, och med dagens resmöjligheter så kan man tänka stort. Med flyg tar det exempelvis lite drygt en timme att ta sig från Stockholm till Malmö, och en konferens i Malmö kanske är precis det miljöombyte som en stockholmare behöver.

Tid för diskussion
Om man vill ha diskussion så gäller det också att man avsätter tid till detta. Ofta tar det en liten stund för en grupp att komma igång att diskutera, och diskussionerna brukar alltid vara som bäst när det är dags att sluta. Så det gäller att man ser till att det verkligen finns möjlighet att diskutera. Att delta aktivt håller dessutom konferensdeltagarna mycket mer vakna än om de bara sitter och lyssnar.

Roliga aktiviteter
”Work hard, play hard” är ett bra koncept att gå efter. En konferens ska inte bara handla om arbete utan också om att roa sig. En rolig eller trevlig aktivitet i samband med konferensen ger det där lilla extra som får konferensdeltagarna att känna sig uppskattade. Det hjälper dessutom till att stärka sammanhållningen i gruppen.

Leave a Reply