TwistMagazine.se

Magazine-bloggen med en Twist

rainbow

Ska ni på träningsläger?

alvdalen-campingHär vi Sverige har vi många bra anläggningar för träningsläger, och en av dessa är Älvdalens Camping. I direkt anslutning till Älvdalens Camping ligger nämligen både ishall och simhall, och dessutom finns det vintertid flera mil preparerade längdskidspår i området. Älvdalen är med andra ord perfekt för hockeyläger, simläger och skidläger. Campingen tar hand om boende och matlagning och man får till på köpet befinna sig i den vackra naturen som finns i Dalarna.

Simhallen som är välbesökt och populär bland många simklubbar är en av få 50-metersbassänger i Sverige, vilket gör den perfekt både för träningsläger i simning och för simtävlingar. Anläggningen erbjuder dessutom vattenrutschbana, solarium, gym, barnbassänger, konferenslokaler och cafeteria. Ett träningsläger är trots allt mycket mer än bara själva träningen. När det gäller skidläger så är Älvdalen ett tryggt val då man redan tidigt på säsongen kan börja träna där. Till den populära ishallen kommer ishockeyklubbar, bandyklubbar och konståkningsklubbar.

Älvdalens Camping erbjuder skräddarsydda paket för lägerarrangörer där grupper på fler än 15 personer får rabatt på login. Det är med andra ord prisvärt i dubbel bemärkelse, både sett till vad det kostar och vad man får för pengarna. Älvdalen är Dalarnas största kommun till ytan och den har mycket att erbjuda. Vad sägs till exempel om älgsafari, paddling på Österdalälven, flugfiske, en tur i Fulufjällets nationalpark eller varför inte ett besök på Orsa björnpark som ligger cirka 45 minuters bilfärd från Älvdalen.

Älvdalen är helt klart en kommun som är värd att besöka, både för dess aktiviteter och sevärdheter och för de fantastiska möjligheter till träningsläger som finns där. Har man tur kanske man dessutom får höra ett prov på det lokala målet älvdalska som pratas där, ett väldigt vackert språk som är helt unikt för platsen. Så nästa gång ni ska på träningsläger bör ni definitivt tänka på Älvdalen!

Leave a Reply