TwistMagazine.se

Magazine-bloggen med en Twist

rainbow

Sugen på att prova flugfiske?

flugfiskeFlugfiske är sannerligen inte det enklaste man kan hålla på med. Det är mycket man ska hålla koll på för att man ska ha en chans att få fisk, men det är hyfsat enkelt att lära sig grunderna och när man väl har gjort det så är det väldigt roligt. Då kan man förfina kastteknik, lära sig mer om hur man läser vattnet och vilka flugor som passar var och kanske till och med lära sig att binda egna flugor. Helt och hållet fullärd blir man nog aldrig, men som med så mycket annat så är ju utveckling en del av tjusningen.

Vill man lära sig grunderna är det bäst att börja med att gå en flugfiskekurs där man får lära sig hur det går till. Det kan man till exempel göra på Älvdalens Fiskecenter i Dalarna, som förutom nybörjarkurser även erbjuder kurser för de som har fiskat lite längre eller de som söker kurser i avancerad kastteknik. Man kan också fiska med guide i Älvdalen, till exempel på en halv- eller heldagsguidning, eller en platsguidning där man får hjälp att hitta de bästa fiskeplatserna. Det finns något för alla med andra ord.

Dalarna och Älvdalen bjuder också på fantastiska naturupplevelser, vilket i sig kan vara ett skäl gott nog att åka dit. Det finns även bra möjligheter till boende då Älvdalens Fiskecenter samarbetar med Älvdalens Camping som gärna välkomnar fiskande gäster. Under juni och augusti/september är nästan alla gäster fiskare. Det är ett populärt ställe som ändå bjuder på den stillhet som man önskar som fiskare.

Förutom närheten till fisket finns även andra aktiviteter, som simhall och vandringsleder, och Älvdalens centrum ligger på gångavstånd från campingen. Söker man andra boendealternativ, som vandrarhem eller hotell, så kan Älvdalens Fiskecenter även förmedla detta. Man berättar helt enkelt om sina önskemål och så ordnar Älvdalens Fiskecenter resten!

Leave a Reply