TwistMagazine.se

Magazine-bloggen med en Twist

rainbow

Uterum eller altan?

Oavsett om vi bor i lägenhet eller i hus brukar möjligheten att sitta ute vara en viktig faktor. Den som bor i lägenhet får ofta nöja sig med det som finns, men bor man i hus har man stora möjligheter att själv påverka vilken typ av uteplats man vill ha. En del föredrar altan, andra vill ha ett uterum. Vad är skillnaden, och vilket är det bästa valet?

Uterum
Den största fördelen med ett uterum är förstås att man kan använda det mycket mer än en altan. Har man ett uterum med bra isolering kan man sitta där från tidig vår till sen höst, eller rent av året om ifall uterummet är uppvärmt. Man har dessutom mycket mer skydd för regn och vind, och är det soligt kan man välja att öppna upp och släppa in naturen samtidigt som man har ett behagligt skydd mot den stekande solen. I ett uterum har man också större chanser att inreda mer hemtrevligt eftersom det ger ett större skydd för möblerna. Det kan bli som ett förlängt vardagsrum.

Altan
En altan kan se ut på många olika sätt. En del är bara trädäck, andra har tak och vissa är inglasade. Har man redan en befintlig altan kan det vara idé att fortsätta bygga på den om man vill ha mer skydd. Väljer man istället ett uterum får man däremot en helhetslösning där allt ingår och passar ihop. För att ta reda på vad som skulle passa ens hus bäst kan man boka ett hembesök av ett företag som går igenom och utvärderar möjligheterna. Uterumsmästarna är ett företag som erbjuder kostnadsfria hembesök. Vad man väljer beror förstås på tycke och smak, men även kostnaden kan vara en faktor som avgör. Att ha en snygg altan eller fint uterum är en investering som ökar värdet på huset, och det är en stor fördel om man ska sälja.

Leave a Reply