TwistMagazine.se

Magazine-bloggen med en Twist

rainbow

Vilken verkstad i Malmö är bäst?

Det är en fråga som givetvis är omöjlig att svara på, och skiljer sig åt beroende på vilket märke det är på din bil. Har du en Toyota ska du inte lämna in den till en auktoriserad Volvo-verkstad, utan till en som verkligen kan Toyota. Det är ju så att det är skillnad på bil och bil, och även om någon som är Volvo-expert kan göra ett mer än dugligt jobb på en Toyota, så varför inte hitta en Toyota-expert? Din bil och du själv förtjänar det bästa; och om du anlitar det bästa, så kommer också bilens andrahandsvärde inte att sjunka så mycket, vilket ju i praktiken är en besparing.

Det man då ska leta efter är en auktoriserad märkesverkstad. En sådan har specialverktyg, som andra verkstäder kanske inte har. De föredrar att ha färre verktyg och anpassa dem till mer ovanliga problem, vilket självklart innebär att kvalitén blir lidande. Auktoriserade märkesverkstäder använder sig också enbart av originalreservdelar, ytterligare ett plus. Att personalen sedan fått specialutbildning vad gäller just ditt bilmärke behöver kanske inte påpekas. I sanningens namn ska också nämnas att det finns icke auktoriserade verkstäder som är lika bra; men genomsnittsnivån på de icke auktoriserade är lägre, och man tar så en viss risk.

Men en märkesverkstad behöver ju inte bara vara auktoriserad för ett bilmärke, utan flera. I just Malmö finns exempelvis Mechanum, som är auktoriserade för Volkswagen, Audi, Skoda, Saab, Opel, Volvo, Ford och BMW. Att man är auktoriserade för flera bilmärken är ju även det ett visst tecken på om inte annat hängivenhet; viljan att vara bäst på allt. Om just Mechanum är bäst verkstad i Malmö låter vi vara osagt men det är definitivt en av kandidaterna, om din bil är av ett märke som de är auktoriserade för.

Leave a Reply