TwistMagazine.se

Magazine-bloggen med en Twist

rainbow

WeLoc satsar på kvalitet

Många har insett fördelarna med att använda påsklämmor. De försluter enkelt en påse och de håller innehållet färskt och fräscht. Vi kan hitta dessa klämmor på vanliga mataffärer, men man tänker kanske inte på att klämmor – liksom allt annat – också är en produkt som finns i varierande kvaliteter. Även om man inte ställer så stora krav på den lilla plastklämman vill nog de flesta hellre ha en hållbar produkt än en som tappar form och funktion och går sönder efter ett tag.

Företaget WeLoc tillverkar olika sorters klämmor, bland annat de vanliga påsklämmorna som finns i vart och vartannat hem, men även större klämmor för till exempel förslutning av djurfodersäckar och andra säckar. De har bland annat en klämma som också är en skopa, en så kallad skopklämma, som är perfekt när man till exempel ska ösa upp torrfoder och sedan försluta säcken igen. Det finns även en mindre klämma med skopa som passar bra för chokladpulver- eller kaffeförpackningar.

WeLocs förslutningsklämmor började tillverkas för 25 år sedan och står modell för de kopior som idag finns på marknaden. Det som gör just dessa klämmor så överlägsna är att de är tillverkade av högkvalitativt nylon, vilket gör klämmorna väldigt hållbara. Det unika materialet gör att klämmorna återtar sin ursprungliga form efter att ha körts i diskmaskin eller varit i kokande vatten en stund, en egenskap som kopiorna inte har. Många företag har insett fördelarna med WeLocs klämmor, och man kan se dem med olika reklamtryck.

Produkterna är ständigt under utveckling och förbättras kontinuerligt. WeLoc har bland annat förslutningsklämmor för medicinsk industri. Den unika WeLoc-klämman utvecklades från början för att hålla vätsketät förslutning på en speciell plastpåse i en testprodukt för tidig diagnostik av urinblåsecancer. Idag finns klämmorna i flera olika modeller och över 50 olika storlekar och kombinationer för miljövänlig förslutning och återförslutning av flexibla förpackningar.

Leave a Reply